söndag, september 24, 2006

Tävlat i Bollnäs

I fredags åkte vi upp till Bollnäs. Vi bodde i en stuga som Felix o Totte känner ägaren till. På en hästgård låg detta hus, en gammal mysig stuga. Men den låg nästan PÅ järnvägen. De första tågen då tänkte man.... "hur ska detta gå, kommer vi sova nått? "
Men sen efter ett tag, då tänkte man knappt på tågen. Tror jag vaknade till en gång första natten. I stuga bodde Tipsy med sin matte och husse oxå. Men Felix och Totte, de bodde i nån liten lya "inne i stan"



Lördagens tävling:

Agilityklassen först. Nej nej... Eros hoppar kontaktfält igen.... kom imål, tror det blev en placering typ nr 17 eller så.
Hoppklassen då. En bana med några lurigheter, bla 2 tunnlar efter varandra på en raka, men första gången vovven kutar genom nr:1 då ska man typ 90 grader vänster o hoppa hinder, för att senare i banan komma tillbaka till tunnlarna, från samma håll, och då ska båda tas.
Vi kom igenom banan. Kom imål utan fel.
Vi kom 2:a
Vilken kille vi har, han är helt underbar :)
Fick alltså en pinne då..... har inte bestämmt mig vilken kännsla som ska få ta över.
1 pinne till.... gör att nästa pinne vi tar flyttar oss upp till klass 3 (där tävlar eliten)
Men visst, en pinne är kul. den är ju ett bevis på att man faktiskt kan :)

Idolbilden på Eros med sin fina rosett vill tydligen inte va med, har försökt, men den vill inte. Får sätta in den här seare.

Söndagens tävling:

Agilityklassen först nu med. Eros hoppar sin vana trogen kontaktfält, bara gungan har tar nergången på.
Jag väljer att diska oss när jag väljer att göra om A-hindret. Då tar han minnsan kontaktfältet utan problem..... Nåja, disk. Men är nöjd, visade faktiskt Eros att JAG bestämmer vad som är ok och inte. Men tror nog jag måste göra det många gånger..... både på träning och på tävling. Inte låta honom tro att han kan bestämma ibland.

Hmm..... nån som läser detta kanske har något tips på kontaktfältsträning.... eller vet nån bra människa som är duktig och kan hjälpa till, typ i kursform....

Hoppklassen då. Det var en riktigt trång och knepig bana, många fällor som läät kunde få vovven att ta fel väg. Av 24 anmälda ekipage så kom 5 (eller var det 6) ekipage imål.
Jag och Eros kom imål! Vi kom på 3:e plats, (med 20 hinderfel)
Fick en fin rosett till. Visst den symboliserar att vi klarade en svår bana.
Men jag måste nog säga att kommer så få hundar imål..... är inte banan för svår då?

En bra helg avslutades på ett bra sätt.
Bollnäsfolket hade verkligen lyckats med sin tävling, vi var påväg hem redan vid 14,30

(hur kan det va så olika, en stor tävling i bollnäs flyter fint som bara den, en liten tävling i nacka tar mer än 12 timmar)


Kompisarna då.....

Felix fick inte med sig nån orangeblå rosett. Men han har varit duktig, hans matte oxå. De testar nya saker på tävling, och det funkar. De är duktiga!

Tipsy fick en rosett, och en pinne! Den sista i hoppettan, så nu är ni oxå i hoppklass 2
GRATTIS till er!!!

Inga kommentarer: