fredag, mars 12, 2010

På tur med islandshäst

En semesterdag blev det idag, men ändå upp tidigt för att packa in sig i bilen och styra mot Rättvik.
Kl. 12.00 hade vi bokat tid för turridning på islandshäst.
Jo, efter några år.... så fick jag faktiskt med hussen på en tur med häst :)

Det var vi 2, Susanne som har gården och en kompis till henne som red ut på tur. Med var även 4 hundar, våra 2 killar och 2 av Susannes isländska vallhundar.
Våra grabbar skötte sig strålande tycker jag, var ju faktiskt första gången de var med om ett sånthär äventyr. Vi fick börja med att värma upp och känna på lite på en ridbana, rida runt, runt. Då tyckte Eros att han var tvungen att valla hästarna lite, lite läbbiga var de, och PÅ de där läbbiga stora djuren satt husse och matte.... mycket konstigt tror jag bägge killarna tycket det var.
Men när vi väl red iväg så gick det bättre, Eros o Dex sprang mestadels före på vägen, de 2 tikarna höll sig mest bredvid, de är ju vana oxå :)

Vilken dag, och vilken tur med vädret. Strålande sol från klarblå himmel och runt 0 grader. Underbart!
1½ timme var vi ute på hästryggen, på skogsvägar, och en sväng på en skogstig. Gör vi gärna om! Efter ridturen var det en fikastund på en liten veranda i solen, livskvalite och återhämtning tror jag en sånn här dag kallas!

Sen vidare in till Rättvik, checka in i stugan och slappa/slöa.
Till Körhallen en sväng med burar och väska inför helgens agilitytävlingar.
Sen en lugn kväll i stugan.
Här kommer några bilder från dagen, inte värdens bästa kvalitet, men det är inte lätt att fota med en hand, dessutom sittandes på en häst *ler*






1 kommentar:

Anonym sa...

Låter helt underbart!!!

Kram Sari