söndag, mars 21, 2010

blöt vår - snöstorm...

Igår var det härligt blöt vår, liiite väl blött kanske när vi skulle ut i ursvik och promenixa hundar jag och Monika. Gummistövlar, modell upp till låren hade suttit fint :)
Men sol och vårkännsla var det. Idag.... snöstorm *suck* men det kommer väl en vår ändå får vi hoppas.

Igår vart det mycket ute i vackert vårväder. Husse tog en morgonrunda, på sisådär 2 timmar. Jag fick sovmorgon. Sen lite soft hemma, sen var det min tur att komma ut. Mötte upp Monika m z-tjejerna o Curt vid ursvik. Första insidenten var när vi skulle gå från bilarna, vi tänker oss att gå över fältet upp mot skogen o motionsspåren. Ett dike, som inte syns... det kliver Monika rakt i, det såg ju ut som plan mark, men hon sjönk till lite över knät....
Blött blev det i stöveln, men som tur var gjorde hon inte illa sig. (inte vad hon sa allifall)
En blöt men mysig promenix blev det. Gick förbi SoSu-klubben, och där var det SNÖ. Agilityplanen gick jag o hundarna ut på, där var väl typ 29-30 cm blötsnö. Hmm... undras när man kan träna där nästa gång?

Idag har vi varit iväg till Hundfyren, båda killarna har fått lite "kläm o känn", de fick godkänt båda 2. Sånär som att bägge behöver strecha ut bakbenen lite bakåt för att få full sträckning på muskler o sånt. Det ska vi nog kunna råda bot på :)

Sen en slö eftermiddag när det snöade som värst. Frampå kvällen när det var dags att ge sig iväg till ridhusträningen så hade det allifall slutat snöa. De 3 minusgrader som kommit var jag rätt glad åt, de betydde att det INTE var lerigt utanför ridhuset. Så skönt!

Vi var inte så många idag, varken i small/medium gruppen eller i largegruppen. Så killarna fick köra ordentligt. Några få hopphinder, slalom och tunnel hade vi fram. Tränade på inkallning på raksträcka med lire förskjutning i sidledd, slalomingångar och på att gå runt o hoppa från andra hållet. Bägge skötte sig fin, matte är nöjd!

Nästa söndag är sista i ridhuset, då hinner vi nog bara med en enkel hoppbana innan det är dags att packa in i bilarna och köra tillbaka alla hinder till klubben, så vi får väl se när nästa bra tillfälle till träning dyker upp.... gissar det kommer vara VÄLDANS blött en stund.

Inga kommentarer: