måndag, december 01, 2008

Lite nytt och inget speciellt

För en vecka sen så hade vi snö, i massor. Men den försvann ju lika snabbt som den kom. Så trisst!!! Och så skitigt blev det igen.
Även denna helg blev det promenad med killarna nere vid klubben. Kan meddela att STORA delar av järvafältet just nu är mer likt en sjö. Tur jag hade gummistövlar på, annars hade vi inte kommit så långt. När vi vadat genom sjön åt ena hållet på vår promenad, jag hoppandes på tuvor för att vattnet inte skulle vara så djupt att det rann över kanten på stövlarna, då valde vi att gå i skogen tillbaka. Gångvägen, eller ridväg är det egentligen, den var väldans lerig, så vi gick uppe i skogen, riktig offtrack. Rätt skönt iofs, men jobbigt oxå. Säkerligen nyttigt jobbigt.

Inne, så roar vi oss lite med bakdelskontroll. Har tagit tag i detta nu äntligen. Har köpt en billig matta vi kan va på, den däringa badrumspallen halkar ju bara omkring annars.
Dex fattade rätt snabbt vad jag var ute efter, att han skulle upp med bakbenen på pallen, utan att gå på den med framtassarna först. Eros fattade han också, men har inte riktigt samma koll som Dex på att bakdelen kan göra nått utan framdelen så att säga. Men det tar sig.

Köpte för ett tag sen lite nya leksaker till killarna, sånna dära mjuka goa saker, ungeför som mjukisdjur. Eros har alltid gillat sånna, men Dex har förstört och haft sönder. Så länge nu har inga sådanna funnits här hemma. Men till Eros stora lycka, så köptes sånna mjukisar.
Även Dex kan faktiskt leka med dem nu, utan att demolera :)
En älg som ser ut som en pinne, en pepparkaksgubbe-docka, en gul och en blå hund blev det. Alla lika älskade, av framförallt Eros.

Så har jag nog glömt att berätta, att vi för några veckor sen åkte med killarna till vetrinären. Dags att utnyttja rabbat på vaccinering :)
Hade tänkt oss både vanlig vaccinering och rabies. Men det blev bara rabies den gången. Det var tyclige inte att rekomendera att ta bägge samtidigt. Och den vanliga vaccineringen var inte akut tidsmässigt. Så när vi åker tillbaka, i mars, för att ta blodprov på killarna, då får tar vi den vanliga vaccineringen då. Har rabbat-presentkort till även den gången. (dem vann vi på Knivstas tävlingar förra vintern. Tackar så mycket, riktigt bra att ha)

MEN... jag längtar tills det blir såhär ute igen. SÅÅÅ mycket roligare, renare, ljusare.... osv


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå... Vi har samma mjukisdjurproblem.. Timmy älskar dom, Victor finfördelar dom... Köpte 2 st häromdagen. 15 min senare var Victors "död", plockade snabbt bort Timmys annars hade den gått sammma öde till mötes!! Får väl vänta och se om den lille växer upp nångång.. (Idag har han "dödat" en tomte...Grrr) Kram

Anonym sa...

Det låter som att ni har det bra! vi har snö så de räcker och blir över. Ja Fäkta och Cliff är experter på att döda leksaker.

Tack för dina ord ang Fäkta..
Kramar