söndag, maj 13, 2007

Tävlat på SBK stockholmsavdelningen

Både lördag och söndag var det agilitytävlingar klass 1 - 2 på grann-klubben.
Eros var anmäld till både hopp och agilityklasserna bägge dagarna. Men eftersom vi numera är klass 3 ekipage i hopp så var det "bara" agilitystarter för honom. Hade ju kunnat starta hopp utom tävlan, men han kändes stel i enabakbenet så jag skippade det.

Agility lördag. Ett lopp som startade fint, tyvärr hoppade Eros nedfarten på balansn. Jag valde att ta om den, diskade, men bortsett från det så kändes loppet kanon.
Agility söndag. Vi kom på en 7:e plats, med 5 fel, han hoppade nerfarten på balansen.
Men egentligen borde vi nog haft 15 fel.... Jag såg att han missade nerfarten på A-hindret, hårfint, men han missade. Och så borde han fått en vägran. Man kan ju inte sprina och göra en av hans fulsnurrar nästan bredvid hindret man ska hoppa över....
Nåja, 5 fel blev det. Och jag måste skärpa till mig och byta där jag tänkt på banvandring och inte strula som jag gjort idag. DÅ kanske vi kan lyckas med ett bra nollat lopp och få vår sista pinne i AG-1.
Idag söndag har jag även kört en träningskompis hund. En softis tik som heter Trulsa, det var superskoj att köra en annan hund på tävling. Verkligen en erfarenher. Tack Boel för förtroendet :)
Trulsa och jag kom runt både agility och hoppklass 1, vi fick 5 fel på slalom i bägge starterna, och lite tidsfel. Men vi kom in i mål.

Dex har varit med hela helgen, och skött sig superbra. Får vara med och socialisera lite, ligger i sin bur och sover, får testa lite på framhoppningsbanan. Ja, han e ju såååå duktig killen. Så på söndan efter tävling åkte vi till "vår" klubb så han fick träna lite där. Tror han blev glad då :)

2 foton från lördagen. Kika på det nedersta... ser rätt kul ut :)




Inga kommentarer: