fredag, mars 16, 2007

tass - träning - vallkurs

Jaha, nu var det lite att skriva om igen.

Tassen
Dex tass ser ut att läka fint, och på onsdag ska stygnen bort.
Han är så duktig vår Dexiplex, han vill så gärna springa och leka som vanligt. Men ber vi hono gå lugnt, så gör han faktiskt det.
Har lagt om lindan på tassen några gånger och då smetat på penicilinsalvan. Dex ligger still på köksgolvet när jag petar o fixar. Jag kan till och med gå ifrån och hämta om det är nått jag glömt. Han ligger snällt kvar på sidan när jag kommer tillbax.
En enda gång har han dragit av lindan, och då satt den på glid redan.
Ute går han med en svart sko/stövel på sig. Och den skyddar verkligen superbra mot allt det blöta och skitiga.

Eros agilityträning
Eros har fått träna agility 2 ggr i veckan. Och då haft matte för sig själv. Både tisdagens och torsdagens träning var riktigt bra. Vi har ju så härliga träningskompisar, tror att alla hundar och mattar har kul tillsammans.
Eros börjar få lite bättre koll på att jobba längre ifrån mig i sidledd nu.
I torsdags tränade vi med boll som belöning. Det ska vi jobba mera med, var så bra. Han vände inte upp en enda gång mot mig och skällde när bollen fanns med.

Vallning för Dex & Eros
Bägge vovvarna e ju med på vallkurs. I söndags var 3:e tillfället. Och då med hund för första gången. Karin, vår instruktör ville få lite koll på hur vi fungerade med våra hundar, följsamhet och inkallning och sånt. Så vi var inte bland får, utan på en äng. Alla ekipagen stod i en cirkel, en i taget fick gå med sin hund fram o tillbaka i cirkeln med och utan koppel och hunden skulle följa sin förare. Inte gå fot, utan bara visa att den hade koll och hängde med sin förare. Och inkallningen då satte man hunden, och gick iväg en bit, så skulle man kalla in hunden och få in den rakt mot sig. Inte in vid sidan som i lydnaden.
Det funkade kanon för bägge våra. Dex var överlycklig över att få va med trots sin skadade tass.
Och nu är det snart söndag igen. Och då ska vi träffa fåren. Det ska bli riktigt skoj!
Dex tass ser så bra ut, så tror inte det är något problem om han jobbar lite. Sko på med en plastpåse i, så ska han väl inte bli blöt om tassen.

Återkommer med uppdatering efter söndagens kurs :)

Inga kommentarer: