söndag, juli 08, 2007

Kanonsabotören

Denna första helg på semestern var vi på tävling, agilitytävlig ovanligt va... :)
Det var grått och blött, lite regn på lördagen och mycket regn på söndagen.
Nog om vädret....
Vi, matte husse och vovvarna hade hyrt en stuga 3 mil ut i skogen, den låg verkligen mitt i ingenstanns. Men var helt OK.
På fredagskvällen rastade vi hundarna runt stugan, jag stod och plockade bort gräsfrön ur Eros päls utanför stugdörren. Eros morrar??!!!?? Jag säger åt han o skärpa sig i va tyst. Strax efter säger husse: -nämen hallå!!!! titta.....
Och där kommer en vit häst knallandes på gårdsplanen. Det var ju den Eros morrade åt.
Hästen stod och tittade på oss, sen gick den in i stallet.


Till saken hör oxå att folket på gården, de som hyrt ut huset åt oss, de var inte hemma, de hade lämnat en lapp om att ifall deras hund inte gick ihop med våra, så kunde vi stänga in den i hundgården. Nån hund såg vi inte till, "bara" denna HÄST.
Hästen stod i stalldörren och kikade på oss, bet lite i dörren, nosade på en liten katt som oxå dök upp som gubben i lådan.
Men att en katt dyker upp känns ju lite mer normalt än en häst.
Nåja, vi ringde våra stugvärdar och berättade om hästen, om ni kan och törs, så försök få in den i hagen igen fick vi till svar. Det finns många olika typer av folk tydligen. Och ja, matte tog hästen i luggeno ch släpade med en till hagen, den följde faktiskt med rätt frivilligt. Fast jag hann inte öppna el-stängslet, hästskrället böjde ner huvvet och sprang under den enda tråden som fanns. Inte konstig att den häste kom lös på gårdsplan.

Så till tävlingarna då....
Lördag AG-klass 1: Vilket lopp, det kändes så underbart bra. Det gick precis så som jga banvandrat. Och det höll verkligen. Vi kom 2:a och tog vår sista pinne. titta på ag-1 loppet här
Lördag hopp-klass 3: Disk. Men bra sammarbete och bra känsla på loppet. Jag är nöjd.
titta på hopp-loppet här hopphindret mellan korta blåa och långa blåa är vår disk, det skulle inte alls tas då, det skulle va kortblåtunnel - långblåtunnel.
Söndag agility-klass 2: Regnade och var TOKblött. Men vad gör det :) en 3:e plats och första pinnen i klass 2. Återigen höll min banvandring och vi hade bra samarbete. Fin känsla igen :)
Söndag hopp-klass 3: Disk. Men oxå detta ett bra lopp, en thredel (eller hur nu det stavas) som inte funkade, jag stod visst still en stund.... ajabajja.
Men sååå nöjd är jag med alla 4 loppen denna helg. Vår Eros kan, han e såååå duktig.

Dex var ju med hela helgen, och som vanligt så har han skött sig utmärkt. Han tar varje chans att kela med folk, leka med hundar. Och dessemellan så är han bara så lugn, ligger lös i tältet eller i sin bur. Värlsdens bäste Dex :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju glasklara kontaktfält på loppet i ag1. Inte ens nära att hoppa :)

Anonym sa...

GRATIS vad duktiga ni är!!!! Snart är ni uppe i trean och sen SM!!!

Sari

Sanna sa...

GRATTIS! Ni är kanon duktiga! :)
Kram från oss i norr

Anonym sa...

Stort stort Grattis!
Ni var ju superduktiga hela helgen och snart ska vi träna ihop också...

Vi syns på onsdag (Visst fick du efteranmäla)...

Maria

P.s. Knät är mycket bättre d.s.