lördag, februari 24, 2007

Agilityklass 1 Köping

KATASTROF!!!!

Ja, det är väl dagens tävling i ett nötskal.,

Det var alltså tävling i Köping idag. Eros och jag startade i agilityklass 1 och öppen agilityklass.
Först ut var den officiella starten, den som räknas :)
Det var hopp och däck på raka i starten, sen korta tunnel som gick under balansens uppfart, ett hopphinder och sen balansen.
Eros började med att mangla första hoppet, han försökte knappt hoppa. Sen krocka han med däcket, flyttade ställning och allt typ 30 cm. Tunneln och nästa hopp gick bra.
Balansen klev han upp på, jag var ju tvungen att gå ut lite i sidledd för att komma förbi tunneln. Och Eros kliver ner och tänker ta tunneln.
Han går på balansen igen, fortfarande inte diskade. Han går balansen, med blicken fäst på denna tunnel som låg där under.
Sen lite hoppande, nån vägran för han inte tog ut en sväng ordentligt.
Sen hoppa han nerfarten på A-hindret. Då var jag färdig att ta tag i han och be han skärpa till sig.
Tog om A:et = disk.
Sen går skräphunden in 2:a porten i slalom.
sen hopp ut målraka.

Andra starten då...
Hopp, hopp, vänd tillbaka, slalom. Skitfint så långt. Sen går han ur slalom 3 ggr en port förtidigt.
Balans, A-hinder tar han fint, nåja, inte 2+2 som jag egentligen vill, men han tog kontaktfälten allifall. Nånstans på vägen hoppa han nog fel hinder, eller så blev det för mycke vägringar, han snurra som en tok och skällde när han ite visste vart vi skulle.
De sista hindrena struntade vi i. Hade inget samarbete alls.
Men han rev allifall inget hinder :)

Tipsy och Ishi som oxå tävlade i helgen, körde även de sina första lopp i akut förvirrad stil. Men de klarade allafall av att skärpa till sig till start 2 och kom bägge två hela vägen i mål. Vet dock inte vilka placeringar.

På vägen hem försökte jag och Kattis analysera dagen....
En variant, är att vi tränar ofta rätt svåra banor, med mycket handling. Våra hundar förväntar sig inte att raka vägen är rätta vägen.
Nu har vi 2 träningar på oss att tränna enkelt!!! få upp hindersug frammåt och motovationen hos våra hundar. För nästa helg är det tävling i Rättvik.

1 kommentar:

CaEk74 sa...

Tack för din hälsning i min nya "blogg"

Trist att ni inte fick till det ! Fast ibland kan även ett katastrofalt lopp ha sina fördelar- man upptäcker vad som fungerar o vad som inte fungerar att träna vidare på. Det gäller även att våga fokusera på det positiva även om det fanns mindre roliga saker som inträffar under ett lopp- lyckatill med era tävlingar framöver. Catrin