tisdag, februari 13, 2007

agility-gungan och Dex

Ikväll har vi varit i ridhuset och tränat agility. Vi åkte dit lite tidigare, plockade fram gungan.
Dex skulle få kla lite gunga-träning innan de andra kom.

Gungan är inte Dex favorit, än allifall. Den är mer än läbbig!!!
Han gick över stora balansen utan problem i höstas innan hindren plockades undan. Och den finns inte med i ridhuset. Han går även äver minibalansen här hemma hur fint somhelst. Och A-hindret är inte heller något problem. Men denna gunga... den RÖR JU PÅ SIG!!!!

Vi har försökt med den tidigare oxå i ridhuset, så jag visste att det var att förbereda sig med TÅLAMOD och smarrigt gotta. Korv vart det idag, odet e smarrigt!
Han kliver tveksamt på med framtassar, får beröm o gotta. det tar tid innan baktassarna kliver på, han försöker gå från sidan istället...
Får han ändå att gå rakt på (ibland) och då får han belöning.
Lyckas få han upp till lite innan mitten, då hoppar han ner. Den har ju inte ens börjat röra på sig *suck*

Fick hjälp av Linda idag, hon höll i upp-änden, så den inte skulle vicka över. Dex går till mitten, o hoppar ner. När han väl sår PÅ så får han beröm och belöning.

Dex fick köra en stund, sen vila medans Eros o de andra tränade en bana. Sen mera gunga för Dex.
Tillsist provade vi att Linda stod med ett knä på upp-ändan, så den var neråt. Jag lyfte upp Dex på mitten, och han fick gå ner till Linda o få gotta. Det gick skitfint :)
Han kom tillbaka till mig och ville upp igen *jippie*
Gjorde så några ggr, stälde han en bit ovanför mitten, en gång testa vi att vippa lite lite på gungan, när jag stod och smekte och berömde samtidigt. Det funka.
Sen var han så trött!!!
Får se hur det går på torsdag, då är det dags för träning igen.

Har någon nått bra tips på hur man kan göra???

Ha halsband på och hålla i funkar inte alls, han står still och vänder bort huvvet, vill inte ens ha korv som ligger i handen framför nosen, eller så kämpar han för att kunna hoppa ner.
Lös och bestämma själv verkar va bäst....

Ideer någon?

1 kommentar:

CaEk74 sa...

Hej,
Jag har några tips ifrån Usa om du är intresserad gällande gungan. Härja o jag har jobbat jättemkt med just at få självförtroende på gungan.
Du får maila om du är intresserad så ska jag försöka beskriva hur vi tränar häröver.

Ett tips är just baklängesträning, dvs hunden lär sig nederdelen först.
Har även ett bra tips från Laura Derett, gick kurs för henne i höstas o kan vara lite att fundera över. mvh Catrin74@gmail.com