lördag, januari 27, 2007

Dex & Eros träffar fårskallar

Oj, har ju glömt att berätta....
Dex och Eros har ju faktiskt fått träffa får för första gången. Vi fick hänga med Göran o Madde med deras vovvar till Lidingö när de skulle valla.
Både Dex och Eros fick möta dessa ulliga typer på 4 ben.

Eros verkade nästan lite skraj för dem i början, han såg ut att tänka ungefär: "men matte, menar du verkligen att jag ska gå fram mot de dära typerna"

Men efter en stunds peppande och lirkande så sa de som tittade på ( de som kan lite, Madde Göran och Gunilla) att han nog faktiskt verkade komma igång och fatta att han skulle jobba på nått sätt med dessa fårskallar :)
Får nog ge honom några chanser så kan han nog fatta vad det går ut på.

Dex var mycket lättare att få fart på. Husse började, men husse har lite svårt för att peppa med rösten och få fart på vovven så. Så matte la sig i och hjälpte till. Dex hängde med mot fåren, och var väldigt nyfiken och intresserad när de började röra på sig. berömmet han fick av matte när han sprang efter ett som for iväg åt eget håll drog upp hans motivation mycket.
Så tog husse över igen och de kunniga sa återigen att det nog kan bli nått av Dex i fårhagen.

Det var riktigt kul att få prova. Gunilla, fårägaren, sa att vi gärna fick komma fler gånger. Och det gör vi gärna.
Vallning lär nog bli en sysselsättning för våra vovvar, och agilityn oxå såklart. Imorgon söndag är det inoff. agilitytävling i Lidingö ridhus. Ska bli skoj.

Tack Göran & Madde för att vi fick hänga med ut till fårhagen. En underbart härlig och trevlig dag.
Även om den var lite jobbig, hur lätt e det att jobba pulsandes i snön i full vintermundering

1 kommentar:

G.E-Online sa...

Vi hörs av oss ingen nästa gång vi åker till Lidingö och vallar. Jag vill dit så snart som möjligt. Det var kul att se Eros och Dex in action.